Supplementen voor honden

Supplementen zijn bedoeld ter aanvulling van een dieet. Het TROVET assortiment bevat twee supplementen: Balance en Mobility.

Balance is een aanvullende hypoallergene vitaminen- en mineralenmix voor honden. Mobility is een natuurlijk voedingssupplement voor soepele gewrichten voor honden.

Balance
Een zelfbereid eliminatiedieet is niet uitgebalanceerd en leidt bij een langdurige gift tot nutritionele tekorten. Deze tekorten kunnen zich bij sommige dieren zelfs al vanaf drie weken openbaren. Dit geldt met name voor ernstig zieke dieren, dieren in de groei, dieren in de laatste fase van dracht en lacterende dieren. In deze situatie dient direct vanaf de start van het dieet een vitaminen- en mineralenmix te worden toegevoegd.

Balance is de ideale aanvulling voor zelfbereide en niet-toereikende voeding en kan zowel tijdelijk (tijdens een eliminatiefase), als levenslang (als aanvulling op een zelf bereide voeding) gegeven worden. Balance is hypoallergeen geformuleerd, heeft een neutrale smaak en is eenvoudig te doseren.

Mobility
Voor een gezond gewricht is een evenwicht tussen afbraak en aanmaak van glycosaminoglycanen (GAGs) in kraakbeen van belang. Wanneer dit verstoord is, ontstaat een gewrichtsaandoening. Voor een optimaal gezond gewricht is de beschikbaarheid in juiste hoeveelheden van de complete range GAGs nodig. Mobility is een natuurlijk voedingssupplement zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, ter ondersteuning van de gewrichten van honden. Dit supplement bevat de glycosaminoglycanen; glucosamine en chondroïtinesulfaat en de voorlopers heparine, keratinesulfaat en dermatansulfaat aangeleverd uit groenlipmossel, zeeoor en kraakbeen uit vis.

Mobility is preventief in te zetten bij dieren die hun gewrichten bovengemiddeld belasten en een verhoogd risico op gewrichtsproblemen hebben. Denk aan honden met overgewicht, werkhonden, honden die aan agility (behendigheid) doen, maar ook ter voorbereiding op een operatie aan het gewricht. Dit supplement kan bij uitstek toegepast worden als de patiënt al dieetvoeding verstrekt krijgt, maar de gewrichten ook ondersteund moeten worden. Mobility kan veilig in combinatie met geneesmiddelen voor pijnbestrijding worden gegeven. Bij pups jonger dan zes maanden is er kans op diarree.

De voedingssupplementen op een rij:

Vitaminen- en mineralen:
Gewrichten:

 


Mijn hond is mogelijk voedselovergevoelig… wat nu?

> Uitgebreide informatie nodig? Download de brochure

Mijn hond heeft gewrichtsproblemen… wat nu?

> Uitgebreide informatie nodig? Download de brochure

Mijn hond raakt op leeftijd… wat nu?

> Uitgebreide informatie nodig? Download de brochure