Supplementen voor katten

Supplementen zijn bedoeld ter aanvulling van een dieet. Het TROVET assortiment bevat twee supplementen: Balance en Mobility.

Balance is een aanvullende hypoallergene vitaminen- en mineralenmix voor katten. Mobility is een natuurlijk voedingssupplement voor soepele gewrichten voor katten.

TROVET supplementen voor katten

Balance
Een zelfbereid eliminatiedieet is niet uitgebalanceerd en leidt bij een langdurige gift tot nutritionele tekorten. Deze tekorten kunnen zich bij sommige dieren zelfs al vanaf drie weken openbaren. Dit geldt met name voor ernstig zieke dieren, dieren in de groei, dieren in de laatste fase van dracht en lacterende dieren. In deze situatie dient direct vanaf de start van het dieet een vitaminen- en mineralenmix te worden toegevoegd.

Balance is de ideale aanvulling voor zelfbereide en niet-toereikende voeding en kan zowel tijdelijk (tijdens een eliminatiefase), als levenslang (als aanvulling op een zelf bereide voeding) gegeven worden. Balance is hypoallergeen geformuleerd, heeft een neutrale smaak en is eenvoudig te doseren.

Mobility
Voor een gezond gewricht is een evenwicht tussen afbraak en aanmaak van glycosaminoglycanen (GAGs) in kraakbeen van belang. Wanneer dit verstoord is, ontstaat een gewrichtsaandoening. Voor een optimaal gezond gewricht is de beschikbaarheid in juiste hoeveelheden van de complete range GAGs nodig. Mobility is een natuurlijk voedingssupplement zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, ter ondersteuning van de gewrichten van katten. Dit supplement bevat de glycosaminoglycanen; glucosamine en chondroïtinesulfaat en de voorlopers heparine, keratinesulfaat en dermatansulfaat aangeleverd uit groenlipmossel, zeeoor en kraakbeen uit vis.

Mobility kan bij uitstek toegepast worden als de patiënt al dieetvoeding verstrekt krijgt, maar de gewrichten ook ondersteund dienen te worden. Het supplement is preventief in te zetten, maar ook bij katten met overgewicht en ter voorbereiding op een operatie aan het gewricht. Mobility kan veilig in combinatie met geneesmiddelen voor pijnbestrijding worden gegeven.

De voedingssupplementen op een rij:

Vitaminen en mineralen:
Gewrichten:

 


Mijn kat is mogelijk voedselovergevoelig… wat nu?

> Uitgebreide informatie nodig? Download de brochure

Mijn kat heeft gewrichtsproblemen… wat nu?

> Uitgebreide informatie nodig? Download de brochure

Mijn kat raakt op leeftijd… wat nu?

> Uitgebreide informatie nodig? Download de brochure