NLENDEIT

Advies

Heeft u een vraag? Onze nutritionist heeft in de loop der jaren de nodige vragen van consumenten en dierenartsen verzameld en deze voorzien van antwoord. Vink de hokjes aan die betrekking hebben op uw vraag en bekijk uw selectie ‘vraag en antwoord’.

veel gestelde vragen

Staat het antwoord er onverhoopt niet tussen, stuur dan uw specifieke vraag naar nutritionist@trovet.nl.

Mijn vraag heeft betrekking op:of kies uit de uitgebreide lijst:

Vraag en antwoord

Meest voorkomende vragen
Hoe kan ik de eetlust van mijn hond stimuleren?
Wanneer uw hond een verminderde eetlust heeft, kunt u uw huisdier op verschillende manieren ondersteunen. Enkele tips die u kunnen helpen de eetlust bij uw huisdier te verbeteren zijn:
 • Voeding (zowel droog als nat) mengen met warm water, zodat de geur beter vrijkomt
 • Voeding niet koud aanbieden, minimaal op kamertemperatuur
 • Voeding opwarmen, warmer dan kamertemperatuur
 • Droogvoeding van dezelfde type voeding mengen met de natvariant
 • Zelf getrokken bouillon (zonder toevoegingen van zout en smaken) over het voer schenken
 • Voeding mengen met vlees (TROVET Unique Protein)
Wanneer uw hond altijd een goede eter is geweest en recent een slechte eetlust heeft ontwikkeld, is het altijd aan te raden een dierenarts te raadplegen om mogelijke ziekteoorzaken uit te sluiten.
Mijn hond staat op een hypoallergeen dieet, mag ik iets extra’s geven?
U verstrekt uw huisdier een hypoallergeen dieet in verband met voedselovergevoeligheid. Uw huisdier reageert goed op de eiwit-/koolhydraatbron in de voeding waarop hij nu staat. Door extra’s te verstrekken loopt u kans iets aan uw hond te geven wat mogelijk een overgevoeligheidsreactie opwekt. TROVET heeft voor voedselovergevoelige dieren speciale treats ontwikkeld gebaseerd op een enkele eiwitbron (en eventueel een koolhydraatbron). Informeer bij uw dierenarts welke van deze treats wellicht bij het dieet van uw huisdier gegeven kunnen worden.
Mijn huisdier heeft een allergie voor kip. Kan het kwaad wanneer ik voeding geef met kippen- of pluimveevet?
Nee. Dit is een veel voorkomende misvatting. Wanneer er over een allergie gesproken wordt, gaat het altijd over de eiwitfractie van desbetreffend product. Pure olie of vet bevat geen allergenen en kan dus niet de oorzaak zijn van een allergische reactie. De vet-/oliebronnen in onze voeding zijn zorgvuldig gezuiverd, wat resulteert in een eiwit-vrij ingrediënt.
Mijn kat staat op een hypoallergeen dieet, mag ik iets extra’s geven?
U verstrekt uw huisdier een hypoallergeen dieet in verband met voedselovergevoeligheid. Uw huisdier reageert goed op de eiwit-/koolhydraatbron in de voeding waarop hij nu staat. Door extra’s te verstrekken loopt u kans iets aan uw kat te geven wat mogelijk een overgevoeligheidsreactie opwekt
Wat houdt elimineren met TROVET Unique Protein in?
Het vaststellen van voedselovergevoeligheid doet uw dierenarts met behulp van een zogenaamd eliminatiedieet. Hierbij wordt een dieet samengesteld voor uw hond of kat, dat hij gedurende 6 tot 8 weken dient te eten en bestaat uit één unieke eiwitbron en één koolhydraatbron. Indien gedurende deze periode de allergische klachten afnemen, dan is met zekerheid gesteld dat uw hond of kat overgevoelig reageert op iets in de voorgaande voeding. TROVET heeft voor deze indicatie een speciaal PUUR VLEES assortiment ontwikkeld met unieke eiwitbronnen: Unique Protein. Deze producten bestaan dus alleen uit vlees en zijn gegarandeerd vrij van toevoegingsmiddelen. Het zijn dus geen complete voeders en kunnen daarom niet als enige voedingsmiddel worden gegeven. Elimineren gedurende 6-8 weken kan op verschillende manieren: uitsluitend Unique Protein, Unique Protein met een koolhydraatbron en Unique Protein met een koolhydraatbron en vitaminen- en mineralensupplement. Dit is afhankelijk van de situatie. Een Unique Protein dieet voor ernstig zieke dieren, dieren in de groei, dieren in de laatste fase van dracht en lacterende dieren, dient vanaf het begin van de eliminatieperiode te worden aangevuld met een vitaminen- en mineralensupplement. Gebruik dit concept altijd in overleg met de dierenarts. Unique Protein is verkrijgbaar in de volgende eiwitbronnen;
 • Hert:  Unique Protein (Venison) | UPV
 • Kalkoen:  Unique Protein (Turkey) | UPT
 • Konijn:  Unique Protein (Rabbit) | UPR
 • Kwartel:  Unique Protein (Quail) | UPQ
 • Lam:  Unique Protein (Lamb) | UPL
 • Paard:  Unique Protein (Horse) | UPH
Wat is het verschil tussen hypoallergene voeding en een onderhoudsvoeding?
Kenmerkend aan hypoallergene voeding is dat deze bestaat uit één koolhydraatbron en één eiwitbron. Vaak worden exclusievere, uniekere grondstoffen gebruikt om een patiënt in zijn nutriëntenbehoeften te voorzien. Bijvoorbeeld: Hypoallergenic (Rabbit) bestaat uit konijn en rijst. Een onderhoudsvoeding zoals Adult is niet geschikt als hypoallergene voeding. Adult (voor de kat) bestaat uit kip en vis, mais en rijst. Een gezond huisdier kan altijd op hypoallergene voeding staan, een patiënt met voedselallergie kan niet altijd op ‘normale’ onderhoudsvoeding staan.
Welke treat mag mijn hond?
TROVET heeft treats ter ondersteuning van de werking van dieetvoeding. Deze zijn ook geschikt voor gezonde dieren. Heeft u vragen over treats? Zoek dan op indicatie of raadpleeg de ‘treatswijzer’. Bekijk hier het assortiment aan verantwoorde beloningen.