NLENDEIT
6 juni 2017

TROVET Intestinal | FRD voor de kat

Nu ook verkrijgbaar als natvoeding

TROVET Intestinal | FRD is speciaal samengestelde hypoallergene dieetvoeding voor katten ter ondersteuning van het maagdarmstelsel. Het product is nu ook als natvoeding verkrijgbaar.

Darmproblemen komen regelmatig voor bij katten. Dieetvoeding kan ondersteuning bieden bij de aanpak hiervan.

Wanneer er sprake is van een beschadigde darmwand, is het benutbaar darmoppervlakte voor de nutriëntabsorptie afgenomen. Licht verteerbare voeding kan dit deels compenseren, maar heeft een hoge passagesnelheid door het maagdarmstelsel. Aan Intestinal zijn onoplosbare vezels toegevoegd om de passagesnelheid te verlagen.

Bij een verstoorde darmflora is het stimuleren van groei van ´goede bacteriën´ van belang. Dit is te bevorderen door fermenteerbare vezels aan de voeding toe te voegen. Het aandeel fructo-oligosacchariden (FOS) is daarom verhoogd in Intestinal. Toevoeging van manno-oligosacchariden (MOS) heeft eveneens een gunstig effect op de (darm)gezondheid van katten.

Betaglucanen hebben invloed op de activatie van immuuncellen. Dit resulteert in een efficiëntere bestrijding van pathogene bacteriën, virussen, schimmels en parasieten in geval van een infectie. De toegevoegde vetzuren onderdrukken ontstekingsreacties, wat gewenst is bij zowel darmontsteking als atopie.

Intestinal voor de kat is verkrijgbaar als droogvoeding in 500g en 3 kg verpakking en als natvoeding in blikjes van 190g. Kijk voor meer informatie op de productpagina.