NLENDEIT
11 september 2017

TROVET Hypoallergenic (Insect)

Nu ook voor de kat

TROVET breidt het assortiment uit met droogvoeding voor de kat: Hypoallergenic (Insect) | IRD. Deze unieke, hypoallergene dieetvoeding is gebaseerd op één dierlijke eiwitbron (Black Soldier Fly larven) en één koolhydraatbron (rijst).

Voedselovergevoeligheid is een belangrijke veroorzaker van maagdarm- en huidklachten bij katten. Het merendeel wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten, waarbij producten van rund en kip de belangrijkste veroorzakers zijn. Door een nieuwe eiwitbron aan te bieden, kan een overgevoeligheidsreactie voorkomen worden. Er zijn in Europa nog geen voedingsproducten voor katten, waarin eiwit van insecten wordt gebruikt. Dit maakt de kans zeer klein dat een kat hiervoor een allergie heeft ontwikkeld.

Wanneer een dier allergisch is voor bijvoorbeeld kippeneiwit, is er een kans dat dit dier ook allergisch reageert op kalkoen of kwartel. Hoe nauwer twee diersoorten aan elkaar verwant zijn, hoe groter de kans op allergische kruisreacties. Een kruisreactie tussen eiwit van gewervelde en ongewervelde dieren (dus twee diersoorten met een verschillende stam) is niet mogelijk. De in Hypoallergenic (Insect) verwerkte insecten zijn een duurzame eiwitbron. Black Soldier Fly larven leven van nature met grote aantallen bij elkaar en kunnen diverse organische producten gebruiken als voedsel. Dit maakt deze insecten uitermate geschikt voor het grootschalig omzetten van (laagwaardige) plantaardige producten in (hoogwaardige) dierlijke eiwit- en vetproducten.

Hypoallergenic (Insect) voor de kat is verkrijgbaar via uw dierenarts in 500g en 3 kg verpakking.

Kijk voor meer informatie en/of het aanvragen van een proefverpakking op de productpagina.